JADŁOSPIS:

 

13-17.11.2017 r.

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:       Kanapka na chlebku graham z kiełbasą krakowską i papryką czerwoną 40g.

Kanapka z dżemem brzoskwiniowym 20g. Kakao 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, mleko  wędlina, papryka, dżem

II Śniadanie:    Jabłko ½

Obiad:             Zupa ogórkowa z ryżem 300ml.

Gulasz wieprzowy 80/20g, kasza mazurska 100g,

surówka z kapusty z marchewką 70g, woda 200ml.

Skład: ogórki kiszone, ryż, marchew, pietruszka, śmietana 18%-mleko, mąka pszenna- gluten kasza-gluten, mięso wieprzowe, kapusta, marchew

Podwieczorek:  Wyrób własny- mini kołacz z serem.

Skład: kołacz- mąka pszenna- gluten, mleko, jaja, ser- mleko

 

WTOREK

Śniadanie:       Kanapka na chlebku mieszanym z pastą z twarogu, rzodkiewki i szczypiorku 40g.

Kanapka z miodem 20g. Herbatka z cytryną 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, twaróg- mleko,  rzodkiewka, szczypiorek,  miód wielokwiatowy

II Śniadanie:    Banan ½

Obiad:             Krem szpinakowy z grzankami 300ml.

Kurczak w sosie Neapolitańskim z warzywami

i makaronem wieloziarnistym 160g, kompot 200ml.

Skład: szpinak, śmietana 18%-mleko, mąka pszenna 450-gluten, grzanki-gluten , filet drobiowy, ser żółty-mleko, śmietana- mleko, warzywa, makaron-gluten.

Podwieczorek: Budyń waniliowy, herbatnik

Skład: budyń-mleko herbatnik-mleko, jaja, gluten

 

ŚRODA

Śniadanie:       Kanapka na chlebku razowym z polędwicą z indyka i ogórkiem zielonym 40g.

Kanapka z pastą z ciecierzycy, kakao i daktyli 20g. Herbatka różana 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, wędlina, ogórek zielony, ciecierzyca, kakao, daktyle.

II Śniadanie:     Mandarynka

Obiad:             Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów z zacierką 300ml.

Klopsy z indyka, kaszy jaglanej i brokułów 80g, ziemniaczki 100g,

marchewka gotowana z groszkiem 70g, woda 200ml.

Skład: czerwona soczewica, pomidory, marchew, pietruszka, śmietana 18%-mleko, mąka pszenna 450-gluten, zacierka-gluten, indyk, kasza jaglana, brokuły, ziemniaki, marchew, groszek

Podwieczorek:  Pieczywo chrupkie kukurydziane, twarożek.

Skład: pieczywo, twaróg-mleko

 

CZWARTEK

Śniadanie:       Płatki pszenno-ryżowe z mlekiem 150ml.

Kanapka z pastą z szynki i pomidora 40g. Herbatka z melisy i porzeczki 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, płatki-gluten, mleko  wędlina, pomidor

II Śniadanie:    Jabłko ½

Obiad:             Krupnik z kaszą gryczaną i ziemniaczkami 300ml.

Kokardki z serem białym 160g, woda 200ml.

Skład: marchew, pietruszka, kasza gryczana, ziemniaki, makaron- mąka pszenna- gluten,  ser-mleko

Podwieczorek:  ½ bułeczka z sezamem, polędwica z indyka, roszponka.

Skład:  pieczywo- mąka-gluten , wędlina, roszponka

 

PIĄTEK

Śniadanie:       Wyrób własny- serek waniliowy 70g. Kanapka na chlebku wieloziarnistym marmurkowym z masłem 40g. Herbatka z cytryną 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, ser biały- mleko, mleko,  

II Śniadanie:    Kiwi ½

Obiad:             Zupa dyniowa z pieczonym jabłkiem i marchewką, makaron 300ml.

                        Medalion rybno-jajeczny 80g, ziemniaczki puree 100g,

surówka z białej kapusty z ogórkiem kiszonym i natką pietruszki 70g, kompot 200ml.

Skład: dynia, marchew, jabłko, pietruszka, makaron- gluten, ryba, jaja, ziemniaki, biała kapusta, ogórek kiszony, pietruszka

Podwieczorek:  Sok marchwiowy, ciastko owsiane z żurawiną.

Skład: ciastko- owies - gluten, , jaja, mleko żurawina, sok marchwiowy

 

Firma zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.