JADŁOSPIS:

25-29.09.2017 r.

                                                                                             

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:       Kanapka na chlebku razowym z roladą serową  i ogórkiem zielonym 40g.

Kanapka z dżemem truskawkowym 20g. Herbatka z aronii  200ml.

Skład: pieczywo-glutenmasło 82%- mleko, ser-mleko , ogórek, dżem.

II Śniadanie:    Banan ½  

Obiad:             Zupa brokułowa z kaszą jaglaną 300ml.

Kurczak w sosie szpinakowym  z warzywami

i makaronem pełnoziarnistym 160g, woda 200ml.

Skład: brokuły, marchew, pietruszka, kasza, kurczak, szpinak, sos  serowy- mleko śmietana 18%-mleko, makaron-gluten, warzywa.

Podwieczorek:  ½ bułeczka dyniowa, polędwica drobiowa, sałata, kakao .

Skład: pieczywo- gluten, ,  wędlina, sałata

 

WTOREK

Śniadanie:       Kanapka na chlebku orkiszowym z polędwicą sopocką i pomidorem 40g.

Kanapka z serkiem brzoskwiniowym 20g. Herbatka z cytryną 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, ser-mleko, wędlina, pomidor

II Śniadanie:    Winogrona 

Obiad:             Zupa koperkowa z ryżem 300ml.

Kotlet drobiowy 60/20g, ziemniaczki 100g, sałata z jogurtem  50g, woda 200ml.

Skład: koperek, marchew, pietruszka, ryż śmietana 18%-mleko, mąka 450-gluten  filet drobiowy, jogurt- mleko, ziemniaki, sałata

Podwieczorek: Pieczywo chrupkie, twarożek.

Skład: pieczywo-gluten, ser-mleko

 

ŚRODA

Śniadanie:       Kanapka na chlebku mieszanym z pastą z sera żółtego, rzodkiewki i szczypiorku 40g.

Kanapka z miodem 20g. Herbatka różana  200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, ser-mleko, , rzodkiewka, szczypiorek, miód wielokwiatowy.

II Śniadanie:    Jabłko ½

Obiad:             Rosół z makaronem 300ml.

Sos pomidorowy z mięsem wieprzowym, groszkiem zielonym i marchewką 80/20g,

kasza jęczmienna 100g, woda 200ml.

Skład: kurczak, kapusta włoska, marchew, pietruszka  makaron-gluten, przecier pomidorowy 30%, mąka 450-gluten, mięso wieprzowe, groszek, marchew, kasza-gluten.

Podwieczorek:  Budyń waniliowy, herbatnik , marchewka do pochrupania.

Skład: budyń-mleko, herbatnik-gluten, jaja, mleko, marchew

 

CZWARTEK

Śniadanie:       Kanapka na chlebku wieloziarnistym z szynką drobiową i sałatą  40g.

Kanapka z pastą z ciecierzycy i pieczonej papryki 20g. Kawa zbożowa 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, wędlina, sałata, ciecierzyca, sezam, papryka, mleko.

II Śniadanie:     Gruszka  ½

Obiad:             Krem dyniowy z imbirem i  grzankami 300ml.

Udźce z kurczaka pieczone 100g, ziemniaki puree 100g,

marchewka tarta z brzoskwinią 70g, woda 200ml.

Skład: dynia, imbir, grzanki-gluten, śmietana 18%-mleko, mąka 450-gluten  kurczak, ziemniaki, marchew, brzoskwinia.

Podwieczorek:  Wyrób własny- mini kołacz z serem

Skład: ciasto-gluten, mleko, jaja,, ser-mleko

 

PIĄTEK

Śniadanie:       Płatki pszenno-ryżowe z mlekiem 150ml.

Kanapka z pastą z gotowanego dorsza, jajka i pomidora 40g. Herbatka owocowa 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, płatki-gluten, mleko, ryba, jaja, pomidor.

II Śniadanie:    Jabłko ½

Obiad:             Zupa jarzynowa z ziemniakami 300ml.

                        Pierożki leniwe 160g, kompot 200ml.

Skład: marchew, pietruszka, mix warzyw, ziemniaki, pierogi- gluten, ser-mleko, jaja,

Podwieczorek:  Paróweczki z szynki w cieście francuskim .

Skład:  ciasto- mąka-gluten, jaja, mleko, parówki 82%

 

Firma zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.