JADŁOSPIS:

15-19.01.2018

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:         Kanapka na chlebku mieszanym z twarożkiem ze szczypiorkiem 40g.

Kanapka z dżemem brzoskwiniowym 20g. Herbatka z dzikiej róży i maliny 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, twaróg-mleko,  szczypiorek, dżem

II Śniadanie:    Jabłko ½

Obiad:              Zupa koperkowa z ryżem 300ml.

Skład: koper, marchew, pietruszka, ryż  śmietana 18%-mleko, mąka pszenna 450-gluten,

Spaghetti bolognese z mięsem, warzywami i makaronem 160g, woda 200ml.

Skład: mięso wieprzowe, warzywa, makaron-gluten, mąka pszenna 450-gluten,

Podwieczorek:   Plecionka, masło, kakao, marchewka do pochrupania.

Skład: pieczywo-mąka – gluten, mleko, jaja, masło-mleko mleko, marchew

 

 

WTOREK

Śniadanie:         Kanapka na chlebku orkiszowym z kiełbasą szynkową i pomidorem 40g.

Kanapka z serkiem owocowym 20g. Kawa zbożowa 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, ser-mleko, mleko,  76% wędlina, pomidor.

II Śniadanie:     Mandarynka

Obiad:              Krem marchwiowy z imbirem i grzankami 300ml.

Skład: marchew, imbir,  śmietana 18%-mleko, mąka pszenna 450-gluten, grzanki-gluten

Gulasz wieprzowy 80/20g, kasza jęczmienna 100g,

surówka z kapusty kiszonej 70g, kompot 200ml.

Skład: mięso wieprzowe, śmietana- mleko, mąka pszenna 450- gluten, kasza-gluten, kapusta kiszona

Podwieczorek:  Wyrób własny- drożdżówka z budyniem Skład: drożdżówka-mąka – gluten, jaja, mleko,

 

ŚRODA

Śniadanie:         Kanapka na chlebku wieloziarnistym z pastą z sera żółtego, rzodkiewki i szczypiorku 40g. Kanapka z konfiturą malinową 20g. Herbatka z cytryną 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, ser żółty-mleko,  rzodkiewka, szczypiorek, konfitura.

II Śniadanie:     Banan ½

Obiad:              Zupa pomidorowa z tartym ciastem 300ml.

Skład: przecier pomidorowy 30% , marchew, pietruszka,  mąka pszenna 450-gluten, śmietana 18%-mleko, tarte ciasto-gluten,

Filet drobiowy 80g, ziemniaczki puree 100g,

surówka z białej kapusty z kiełkami 70g, kompot 200ml.

Skład: filet drobiowy, mąka pszenna 450-gluten, jaja, ziemniaki, biała kapusta, kiełki

Podwieczorek:  Galaretka z mandarynką, chrupki kukurydziane.

Skład: galaretka, mandarynka, chrupki kukurydziane

 

CZWARTEK

Śniadanie:         Parówki z szynki 70g, pieczywo wieloziarniste marmurkowe z masłem 60g,

ketchup, Herbatka z owocowa z rumiankiem 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, parówki-82% , ketchup

II Śniadanie:     Jabłko ½

Obiad:              Zupa grysikowa z ziemniaczkami 300ml.

Skład: ziemniaki, marchew, pietruszka, grysik-gluten

Pierogi ruskie z cebulką 160g, woda 200ml.

Skład: pierogi - masło-mleko, jaja, mąka pszenna- gluten, ser-mleko, cebula

Podwieczorek:  ½ grahamka z szynką drobiową i rukolą.

Skład: pieczywo - mąka- gluten wędlina 68% , rukola

 

PIĄTEK

Śniadanie:         Płatki wielozbożowe z mlekiem 150ml.

Kanapka z jajkiem gotowanym i ogórkiem zielonym 40g. Herbatka z cytryną 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, mleko, płatki-gluten, jaja, ogórek

Śniadanie:         Pomarańcza ½

Obiad:              Zupa brokułowa z brukselką i kaszą jaglaną 300ml.

Skład:  brokuły, brukselka, marchew, pietruszka, kasza jaglana

Klops rybny w sosie pieczeniowym 80/20g, ziemniaczki 100g, surówka z ogórka kiszonego i marchewki gotowanej 70g, woda 200ml.

Skład: ryba-sola, jaja, mąka pszenna- gluten ziemniaki, ogórek kiszony, marchew.

Podwieczorek:  Pieczywo chrupkie, pasta z rzodkiewki i sera białego.

Skład: pieczywo -gluten, ser biały-mleko, rzodkiew

 

Firma zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.