JADŁOSPIS:

25-29.06.2018

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:            Kanapka na chlebku słonecznikowym z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym  40g.

Kanapka z serkiem białym z malinami 20g. Herbatka z owoców leśnych 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, ser-mleko , pasztet drobiowy, ogórek, maliny

II Śniadanie:        Arbuz

Obiad:                   Zupa ryżanka 300ml.

Wieprzowinka w sosie meksykańskim z fasolką czerwoną i makaronem razowym 160g, woda 200ml.

Skład: ryż, marchew, pietruszka, śmietana 18%-mleko,  makaron- gluten, mięso wieprzowe, marchew, fasola, mąka pszenna 450-gluten

Podwieczorek:     Wyrób własny- drożdżówka z owocami, kakao.

Skład: drożdżówka- gluten, mleko, jaja, drożdże, mleko owoce

 

WTOREK

Śniadanie:            Kanapka na chlebku razowym z polędwicą z indyka i roszponką 40g.

Kanapka z twarogiem z truskawkami  20g. Herbatka z cytryną 200ml

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, ser- mleko, wędlina 70%, roszponka, truskawki

II Śniadanie:        Jabłko  ½

Obiad:                   Krem z cukini i kukurydzy, grzanki 300ml

Gulasz drobiowy 80/20g, kasza wiejska z brokułami, marchewką i groszkiem 120g, woda 200ml.

Skład: cukinia, kukurydza, śmietana 18%-mleko, mąka pszenna 450-gluten, grzanki- gluten, mięso wieprzowe, papryka, marchew, cebula, kasza- gluten, brokuły, groszek

Podwieczorek:    Budyń waniliowy, andrut

Skład: budyń, mleko, andrut- mąka-gluten, jaja, mleko,

 

ŚRODA

Śniadanie:            Płatki kukurydziane z mlekiem 150ml. Kanapka z serem żółtym i pomidorem 40g.

Herbatka zielona z maliną 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, płatki , mleko, ser- mleko, pomidor

II Śniadanie:        Banan ½                                            

Obiad:                   Zupa ze świeżych pomidorów czysta z kaszą kus kus 300ml.

Medalion drobiowy z brokułami i kaszą jaglaną 80g, ziemniaki młode z koperkiem 100g,

sałata zielona z jogurtem naturalnym 70g, woda 200ml.

Skład: pomidory, pietruszka, kasza- gluten, mięso drobiowe, kasza, brokuły, mąka pszenna 450-gluten, ziemniaki, koperek, sałata, jogurt- mleko 

Podwieczorek:     Sok marchwiowy, plecionka z masłem

Skład: sok  plecionka- gluten, mleko, jaja

 

CZWARTEK

Śniadanie:            Wyrób własny- serek waniliowy 70g. Kanapka na chlebku dyniowym z masłem  40g.

Herbatka z aronii 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, ser- mleko,

II Śniadanie         Winogrona

Obiad:                   Zupa neapolitańska z makaronem ryżowym 300ml.

Polędwiczki z indyka duszone w pomidorach 60/20g, ziemniaczki młode 100g,

sałatka wiosenna z kiełkami 70g, woda 200ml.

Skład: ser- mleko, marchew, pietruszka, śmietana 18%- mleko indyk, ziemniaki, sałata, pomidor, rzodkiewka, kiełki

Podwieczorek:     Wyrób własny- pasta bananowo-kakaowa, wafle ryżowe

Skład: wafle ryżowe, banan, kakao

 

PIĄTEK

Śniadanie:            Kanapka na chlebku wieloziarnistym z pastą z łososia i suszonych pomidorków 40g.

Kanapka z dżemem wiśniowym 20g. Kawa zbożowa 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, ryba, pomidor, dżem

II Śniadanie:        Morela

Obiad:                   Krupnik z kaszą gryczaną i ziemniakami 300ml.

Naleśniki z mąki orkiszowej z serem białym i musem z owoców leśnych 160g, woda 200ml.

Skład: kasza, marchew, ziemniaki, pietruszka, naleśniki- mleko, jaja, gluten, ser- mleko, owoce leśne

Podwieczorek:     ½ bułeczka razowa z polędwicą sopocką i papryką

Skład:  pieczywo-  mąka –gluten, wędlina 75%, papryka

 

 

 

                                               Firma zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.