JADŁOSPIS:

15-19.10.2018

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:           Kanapka na chlebku słonecznikowym z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym  40g.

Kanapka z serkiem białym 20g. Herbatka z owoców leśnych 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, ser-mleko , pasztet drobiowy, ogórek,

II Śniadanie:       Banan ½

Obiad:                  Zupa brokułowa czysta z kaszą jaglaną 300ml.

Wieprzowinka po meksykańsku z fasolką czerwoną i makaronem razowym 160g, woda 200ml.

Skład: brokuły,  marchew, pietruszka, kasza  makaron- gluten, mięso wieprzowe, marchew, fasola, mąka pszenna 450-gluten

Podwieczorek:   Twarożek z tartym jabłkiem i cynamonem, pieczywo pszenno-żytnie

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, twaróg- mleko, jabłko

 

WTOREK

Śniadanie:           Kanapka na chlebku mieszanym z jajkiem gotowanym, kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym 40g.

Kanapka z konfiturą malinową 20g. Herbatka z cytryną 200ml

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, jajko, wędlina 77%, ogórek, konfitura

II Śniadanie:       Jabłko ½  

Obiad:                  Zupa z cukinii i kalarepy z ryżem 300ml.

Gulasz z udźca z indyka 80/20g, kasza jęczmienna z brokułami,

marchewką i groszkiem 120g, woda 200ml.

Skład: cukinia, kalarepa, marchew, pietruszka, ryż śmietana 18%-mleko, mąka pszenna 450-gluten, indyk, brokuły, marchew, cebula, kasza- gluten, groszek

Podwieczorek:    Kisiel malinowy, chrupki kukurydziane 

Skład: kisiel, chrupki kukurydziane

 

ŚRODA

Śniadanie:           Płatki kukurydziane z mlekiem 150ml. Kanapka z serem żółtym i pomidorem 40g.

Herbatka zielona z maliną 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, płatki , mleko, ser- mleko, pomidor

II Śniadanie:       Winogrona czerwone                                            

Obiad:                  Zupa pomidorowa czysta z kaszą kus kus 300ml.

Talarki z kurczaka z serem i brokułami 80g, ziemniaki puree z koperkiem 100g,

surówka z marchewki z pomarańczą 70g, woda 200ml.

Skład: przecier pomidorowy 30%, marchewka, pietruszka, kasza- gluten, drób,  brokuły, ser- mleko mąka pszenna 450-gluten, ziemniaki, koperek, marchew, pomarańcza 

Podwieczorek:    Smoothie z owoców leśnych, pieczywo chrupkie kukurydziane

Skład: pieczywo-gluten,  jogurt-  mleko owoce leśne

 

CZWARTEK

Śniadanie:           Kanapka na chlebku dyniowym z szynką drobiową i papryką 40g.

Kanapka z miodem 20g. Kawa zbożowa 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, mleko, wędlina 70%, papryka, miód wielokwiatowy

II Śniadanie         Jabłko ½

Obiad:                  Zupa marchewkowa z groszkiem i ziemniakami  300ml.

Naleśniki z serem białym 160g, woda 200ml.

Skład: groszek, marchew, ziemniaki, pietruszka, śmietana 18%-mleko, mąka pszenna 450-gluten naleśniki- mleko, jaja, gluten, ser- mleko,

Podwieczorek:   ½ bułeczka słonecznikowa z roladą serową, pomidorki koktajlowe

Skład: pieczywo- gluten, ser- mleko, pomidorki koktajlowe

 

PIĄTEK

Śniadanie:           Kanapka na chlebku wieloziarnistym z pastą z twarogu, szczypiorku i rzodkiewki 40g.

Kanapka z dżemem wiśniowym 20g. Herbatka owocowa 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, twaróg-,mleko,  szczypiorek, rzodkiewka, dżem

II Śniadanie:       Winogrona

Obiad:                  Krem z dyni z pieczoną papryką, grzanki 300ml

Medalion rybny 80g, ziemniaczki 100g, buraczki 70g, woda 200ml.

Skład: dynia, papryka śmietana 18%- mleko mąka pszenna 450-gluten, ryba mintaj ziemniaki, buraki

Podwieczorek:   Wyrób własny-  kołacz z serem, marchewka do pochrupania 

Skład:  drożdżówka-  mąka –gluten, jaja, mleko, ser- mleko, marchew

 

 

 

                                            Firma zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.