JADŁOSPIS:

14-18.01.2019

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:       Kanapka na chlebku pszenno-żytnim z serem białym, rzodkiewką i szczypiorkiem 40g.

Kanapka z dżemem z owoców leśnych 20g. Herbatka z cytryną 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, twaróg -mleko  rzodkiewka, dżem

II Śniadanie:    Jabłko  ½

Obiad:             Zupa ogórkowa z ryżem 300ml.

Gulasz z udźca z indyka 80/20g, kasza jęczmienna z brokułami,

marchewka i groszkiem 120g, woda 200ml.

Skład: ryż, ogórki, marchew, pietruszka, ryż, śmietana 18%-mleko, mąka pszenna 450-gluten, kasza-gluten, indyk, brokuły, marchew, pietruszka

Podwieczorek:  Wyrób własny- smoothie bananowo- truskawkowe, pieczywo chrupkie

Skład: jogurt- mleko,  truskawki, truskawki, pieczywo- gluten

 

WTOREK

Śniadanie:       Kanapka na chlebku dyniowym z polędwicą z indyka i ogórkiem kiszonym 40g. Kanapka z pastą z awokado 20g. Herbatka żurawinowa z imbirem 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko,  wędlina 70%, awokado, ogórek kiszony

II Śniadanie:    Banan  ½

Obiad:             Krem z ciecierzycy i pomidorów z grzankami 300ml.

Kotlet mielony 80g, ziemniaczki puree z koperkiem 100g,

buraczki 70g, woda 200ml.

Skład: ciecierzyca, pomidory, śmietana 18%-mleko, mąka pszenna 450-gluten, grzanki- gluten mięso wieprzowe, ziemniaki, koperek, buraki

Podwieczorek: Wyrób własny- drożdżówka z brzoskwinią

Skład: drożdżówka- mąka- gluten, mleko, jaja ,  drożdże, brzoskwinia

 

ŚRODA

Śniadanie:       Kanapka na chlebku razowym z jajkiem gotowanym, kiełbasą krakowską i ogórkiem zielonym 40g. Kanapka z miodem 20g. Kawa zbożowa 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, jajko, mleko  wędlina 77%, ogórek, miód

II Śniadanie:     Klementynka

Obiad:             Zupa z zielonych warzyw czysta z kasza kus kus 300ml.

Makaron penne razowy z sosem bolońskim

z mięsem wieprzowym i warzywami 160g, woda 200ml.

Skład: fasolka, szpinak, ogórek, groszek, brokuły, kus kus-gluten, mięso wieprzowe, makaron- gluten, cebula, groszek, marchew

Podwieczorek:            Galaretka malinowa, herbatnik

Skład: herbatnik-, mąka-gluten, jaja, mleko, galaretka

 

CZWARTEK

Śniadanie:       Płatki kukurydziane z mlekiem 150ml. Kanapka na chlebku mieszanym z pastą z wędzonego kurczaka i suszonych pomidorów  40g. Herbatka z cytryną 200ml.

Skład: pieczywo-gluten, masło 82%- mleko, mleko płatki kukurydziane, kurczak, suszone pomidory  

II Śniadanie:    Kiwi

Obiad:             Rosół z makaronem 300ml.

Pulpet rybny z kaszą jaglaną w sosie pomidorowym 80/20g, ziemniaki 100g,

surówka z kapusty kiszonej 70g, woda 200ml.

Skład: kurczak, kapusta, marchew, pietruszka, makaron- gluten, ryba dorsz, kasza, przecier pomidorowy 30%, ziemniaki, kapusta kiszona,

Podwieczorek:  Pieczywo razowe z twarożkiem z tartym jabłkiem i cynamonem

Skład: pieczywo – gluten, twaróg- mleko, jabłko, cynamon

 

PIĄTEK

Śniadanie:       Kanapka na chlebku orkiszowym z pastą z sera żółtego, jajka i rzodkiewką 40g.

                        Kanapka z dżemem wiśniowym 20g. Herbatka miętowa z czarną porzeczką 200ml.

Skład: pieczywo-gluten,  masło 82%- mleko, ser- mleko, jaja, rzodkiewka, dżem

II Śniadanie:    Jabłko ½

Obiad:             Krupnik z kaszą gryczaną i ziemniakami 300ml.

Świderki z serem białym 160g, woda 200ml.

Skład: kasza, marchew, pietruszka, ziemniaki, makaron-gluten, ser- mleko,

Podwieczorek:  ½ ciabatta, szynka wieprzowa, papryka

Skład:  pieczywo- mąka-gluten, , wędlina 75%, papryka

 

 

Firma zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.