JADŁOSPIS:

20-24.05.2019  

 

PONIEDZIAŁEK

Śniadanie:        Pieczywo graham, szynka wiśniowa, rzodkiewka 50g. Kanapka z konfiturą z owoców leśnych 20g. Kawa zbożowa 200ml.

Skład: pieczywo- gluten, masło 82%- mleko, szynka wiśniowa 79%, rzodkiewka, konfitura z owoców leśnych, kawa zbożowa- gluten, mleko

II Śniadanie:     Banan½

Obiad:              Zupa z zielonych warzyw z ryżem 300ml.Wieprzowina po chińsku z marchewką w sosie słodko- kwaśnym 80/40g, kasza wiejska 100g. Woda 200ml.

                        Skład: brokuły, szpinak, groszek, śmietana 18%- mleko, mąka- gluten, fasolka, marchew, pietruszka, ryż, wieprzowina, marchew, cebula, kasza- gluten

Podwieczorek: Jogurt bananowo- brzoskwiniowy 150ml, płatki owsiane, pieczywo chrupkie 30g.

                        Skład:  Jogurt- mleko, banan, brzoskwinia, płatki owsiane- gluten, pieczywo chrupkie- gluten

WTOREK

Śniadanie:        Wyrób własny- serek truskawkowy 50g, pieczywo słonecznikowe 50g. Herbata żurawinowa 200ml.

                                   Skład: ser- mleko, truskawki, pieczywo- gluten, masło 82%- mleko

II Śniadanie:     Jabłko 100g

Obiad:              Zupa pomidorowa z makaronem 300ml. Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych 80g, ziemniaki 100g, surówka z kapusty białej z koperkiem 70g. Woda 200ml.

Skład: marchew, pietruszka, przecier pomidorowy 30%, śmietana 18%- mleko, mąka pszenna 450-gluten, makaron- gluten, kurczak, płatki kukurydziane, ziemniaki, kapusta biała, koperek

Podwieczorek:  Galaretka owoce leśne z truskawką 150ml. Biszkopty

Skład: galaretka owoce leśne, truskawka, mąka- gluten, jaja

ŚRODA

Śniadanie:        Płatki zbożowe na mleku 150ml. Pieczywo razowe, szynka drobiowa, ogórek zielony 50g. Herbata malinowa 200ml.

Skład: płatki zbożowe- gluten, mleko, pieczywo- gluten, masło 82%- mleko, szynka drobiowa 67%, ogórek zielony

II Śniadanie:     Winogrona½

Obiad:              Zupa ziemniaczana 300ml. Ryż z polewą jogurtowo- truskawkową 160g. Woda 200ml.

Skład: marchew, pietruszka, ziemniaki, ryż, truskawki, jogurt- mleko

Podwieczorek:  Bułka z ziarnami, kiełbasa krakowska, sałata 50g.

Skład: pieczywo- gluten, masło 82%- mleko, kiełbasa krakowska 80%, sałata

CZWARTEK

Śniadanie:        Pieczywo orkiszowe, rolada serowa, papryka 50g. Kanapka z miodem 20g. Herbata owocowa 200ml.

                                   Skład: pieczywo- gluten, masło 82%- mleko, ser- mleko, papryka, miód

II Śniadanie:     Jabłko 100g

Obiad:                          Zupa z cukinii i kalarepy z ryżem 300ml. Indyk na parze w sosie śmietanowo- brokułowym 80g, makaron razowy 100g. Woda 200ml.

Skład: marchew, pietruszka, cukinia, kalarepa, ryż, śmietana 18%- mleko, mąka pszenna 450-gluten, filet z indyka, śmietana- mleko, mąka- gluten, brokuły, makaron- gluten,

Podwieczorek:  Twarożek z malinami 50g, pieczywo chrupkie 30g

Skład: ser-mleko, maliny, pieczywo chrupkie- gluten

PIĄTEK

Śniadanie:        Pieczywo pszenno- żytnie, pasta jajeczna, szczypiorek 50g. Kanapka z serkiem bananowym 20g. Herbata z cytryną 200ml.

Skład: pieczywo- gluten, masło 82%- mleko, jajko, szczypiorek, ser- mleko, banan

II Śniadanie:     Winogrona½

Obiad:              Krem z zielonego groszku z grzankami 300ml. Filet z mintaja panierowany 80g, ziemniaki 100g, kapusta kiszona 70g. Woda 200ml

Skład: zielony groszek, śmietana 18%- mleko, mąka pszenna 450-gluten, grzanki- gluten, ryba- mintaj, bułka tarta- gluten, ziemniaki, kapusta kiszona

Podwieczorek:  Wyrób własny- ciasto jogurtowe 50g, marchewka do pochrupania

                                       Skład: mąka- gluten, jogurt- mleko, jaja, marchewka

 

 

Firma zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.